Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Consultanta gratuita la Milano pentru echivalarea diplomelor

Primaria din Milano a deschis un  birou de consultanta pentru studentii sau absolventii de studii superioare, care au intentia de a-si echivala diplomele de studiu.

Initiativa face parte parte dintr-un proiect mai amplu, numit “One Dream One City”, care isi propune sa promoveze imaginea orasului Milano ca pe “un centru al excelentei universitare”. Accesul firmelor, institutiilor, scolilor sau a persoanelor private la serviciile de consultanta este gratuit.

Practic, oricine poate contacta acest nou serviciu pentru a afla care sunt procedurile pentru a-si vedea recunoscuta diploma in Italia, inferent de tara unde a obtinut-o. In acelasi mod, serviciul este accesibil studentilor din Milano de orice nationalitate, dar care au intentia de a profesa in alta tara.

Pentru moment, serviciile centrului de consultanta vor fi oferite de luni pina vineri intre orele 10.00 si 12.30 prin telefon, la numarul (0039) 02 884 62 796 sau prin mail la plo.osservatorio@comune.milano.it . In decurs de cateva zile va fi deschis si un birou propriu-zis in sediul Departamentului pentru Munca si Ocupatie din primaria milaneza, in Corso Lodi 8, Milano.

Proiectul a fost prezentat ieri in cadrul unei conferinte de presa, de catre reprezentantii celor doua institutii care au demarat proiectul, Primaria Milano si Fondazione RUI. Din partea municipalitatii, Andrea Mascaretti (consilier local cu atributii pe probleme de munca) a subliniat ca Milano urmareste “sa atraga atat cercetatori cat si muncitori calificati, din intreaga lume”.

Carlo Finocchietti, directorul Fundatiei RUI, a exemplificat mult mai practic necesitatea infiintarii acestui birou: “Bunicul meu nu a plecat niciodata din zona in care s-a nascut, tatal meu a calatorit prin Italia, eu am calatorit prin Europa, iar fiica mea a vazut cinci continente.

Aceasta mobilitate in continua dezvoltare a facut sa creasca nevoia recunoasterii diplomelor. Acum 20 de ani, aceste recunoasteri le faceau doar fiii ambasadorilor sau a consulilor”.

 

 

Sursa: Adevarul

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.