Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

viza SUA

Romania semneaza cu SUA acordul de cooperare in vederea includerii in Visa Waiver

 

Romania semneaza astazi cu Statele Unite un acord de cooperare in vederea includerii tarii noastre in programul Visa Waiver. Documentul va constitui un pas important catre ridicarea obligativitatii vizelor.

Acordul dintre oficialitatile romane si cele americane va fi semnat la Washington de catre ambasadorul Romaniei, Adrian Vierita, si de Michael Chertoff, secretarul american pentru securitate interna. Potrivit documentului, Romania va accepta schimbul de informatii cu privire la persoanele suspecte de activitati teroriste, raportarea pasapoartelor furate sau pierdute si implementarea programului "Air Marshals" pe cursele aeriene directe Romania-SUA.

Ambasadorul american la Bucuresti Nicholas Taubman este de parere ca declaratia semnata cu Statele Unite va ajuta Romania sa reduca rata de refuz a vizelor, unul dintre obstacolele in calea includerii in programul Visa Waiver. Malta, Cipru, Grecia, Polonia, Bulgaria si Romania sunt cele sase state din Uniunea Europeana pentru care SUA mai pastreaza obligativitatea vizelor.

Sursa: Astazi.ro - 3 noiembrie 2008

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.