Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Italia: Se cere o noua lege pentru acordarea cetateniei

Presedintele Camerei Deputatilor din Italia, Gianfranco Fini, a cerut astazi o noua lege mai permisiva pentru acordarea cetateniei italiene.


Desi nu au fost specificate conditiile concrete ale noii legi, din discursul lui Fini reiese caracterul modern al noii legi, intrucat cetatenia este considerata ultima etapa a integrarii depline. Demnitarul a luat cuvantul la o intalnire dintre reprezentantii imigrantilor care au obtinut cetatenia de curand si presedintele Italiei, Giorgio Napolitano.


“A venit timpul ca Italia sa adopte o noua lege pentru acordarea cetateniei, intrucat cea in vigoare isi arata anii. Asta nu pentru ca are multi ci pentru ca in acest rastimp societatea italiana s-a schimbat profund”, a spus Fini. Politicianul si-a explimat dorinta ca adoptarea noii legi sa aiba loc in acest mandat.


In acest moment, cetatenia in Italia se obtine prin casatorie, nastere (cu cel putin un parinte italian) sau  dupa zece ani de rezidenta neintrerupta.


Copii imigrantilor pot primi cetatenia la implinirea varstei de 18 ani, daca depun o cerere in acest sens. in toate cazurile, acordarea cetateniei italiane este considerata un privilegiu si nu un drept.

Sursa: Adevarul

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.