Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Schimbari in procesul de imigrare in Canada

Guvernul majoritar conservator al Canadei a anuntat la inceputul lunii ca va accelera imigrarea pentru imigrantii care sunt calificati in urmatoarele domenii: comert, sanatate, finante, sectorul minier, geochimie pentru profesorii universitari si cei care sunt instalatori.

Pentru acestia procesul imigrarii va fi mult mai scurt, intre 6 si 12 luni, comparativ cu ceilalti la care durata  se poate lungi pana la 6 ani.

De asemenea Canada va pastra ritmul imigrarii ca si pana acum in timp ce Anglia si Australia reduc numarul de imigranti anual.


´Masurile recente pe care Guvernul le-a luat pentru a imbunatati sistemul de imigrari, ne ajuta sa pastram Canada ca o tara competitiva la nivel international si sa raspundem nevoilor pietei de munca interne' , a declarat Jason Kenney, ministrul Cetateniei, Emigrarii si al Multiculturalismului.

In timp ce noua lege este in discutie, cei din opozitie au inceput deja cu critici aspre la adresa celor din guvernare cum ca aceasta noua lege a emigrarii ar putea creea doua clase de imigranti: cei cu meserii cautate si cei fara, acestia din urma fiind nevoiti sa se reprofilzeze sau sa revina in tara lor.

Mai este un aspect - joburile din finante se  desfiinteaza iar legea care va incuraja imigrantii cu pregatire in domeniul financiar pare cel putin absurda in acest sens.

Chow, unul dintre opozantii cei mai inversunati la adresa guvernului, critica si politica de dublare in cca 5 ani, a numarului de muncitori temporari imigranti in conditiile in care este si asa un deficit mare de locuri de munca, ritmul emigrarii in Canada fiind mult mai accelerat decat viteza cu care sunt creeate noi locuri de munca.

In 1950, guvernul Canadei a avut aceeasi atitudine de incurajare al imigrantilor cu profesii cautate, atitudine care a creeat un gol intre guvern si anumite minoritati etnice din Canada.

 

Sursa: Outblu.com

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.