Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Plicuri suspecte la opt ambasade SUA din Europa

Opt ambasade americane din Europa, inclusiv cea de la Bucuresti, au primit marti plicuri continand un praf alb suspect, a anuntat FBI prin purtatorul de cuvant Rich Kolko.

La randul sau, Gordon Duguid, purtator de cuvant al Departamentului de Stat, a precizat ca plicurile au fost primite la ambasadele din Berlin, Roma, Berna, Bruxelles, Copenhaga, Dublin, Riga si Bucuresti.

Coincidenta sau nu, la birourile a peste 40 de guvernatori americani au sosit, saptamana trecuta, plicuri similare, în care se afla si un bilet al carui continut nu a fost specificat.

Toate plicurile au fost trimise din Texas, unde autoritatile si-au concentrat cercetarile, a precizat Kolko, si par sa provina din aceeasi sursa.

Deocamdata, testele pentru o posibila toxina periculoasa au iesit negative. Praful a fost testat local, dar au fost trimise esantioane si catre laboratoarele din Statele Unite pentru examene suplimentare.

Oficialii americani nu au putut conchide, pentru moment, daca exista vreo legatura între plicurile trimise celor opt ambasade europene si cele primite de guvernatorii americani.

La mijlocul lunii octombrie, peste 50 de scrisori de amenintare, continand tot un praf alb (care s-a dovedit a nu fi periculos) au fost expediate, din Texas, unor institutii financiare americane.

Antecedente letale

În 2001, plicuri continand antrax au fost trimise presei si unor congresmeni, provocand moartea a cinci persoane.
 
Sursa: Adevarul

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.