Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Greva in Franta

Mai multe sectoare economice si administrative din Franta se afla in greva generala, la initiativa celor mai importante sindicate din tara, in semn de protest fata de agravarea situatiei economice a tarii.

Criza economica, nesiguranta locurilor de munca, veniturile în scadere, dar mai ales planul de relansare economica (care slabeste sistemul de ajutor social si sectorul de stat) i-au scos pe francezi în strada, protestul lor fiind cel mai mare de la venirea la putere a lui Nicolas Sarkozy.

Manifestatiile au fost organizate in mai multe orase ale tarii si au antrenat deopotriva profesori,angajati din sistemul cailor ferate si al transportului urban si aerian, functionari bancari, judecatori, actori si reprezentanti ai industriei automobilelor. Peste 30.000 de persoane au mainifestat joi pe strazile orasului Grenoble, la Lyon, peste 25.000 de persoane, iar la Marsilia, alte cateva zeci de mii.
La Paris mii de protestatari au plecat,joi dupa-amiaza, din Piata Bastiliei (simbol al revoltelor si revendicarilor sociale), pana în Piata Operei, condusi de lideri sindicali.

Sindicalistii, sustinuti de opozitia socialista, arata ca nu sunt multumiti de  "raspunsul neadecvat" al guvernului de la Paris la recesiunea cu care se confrunta Franta. Angajatii solicita masuri de protejare a locurilor de munca si a salariilor, a puterii de cumparare si a serviciilor publice. Dupa izbucnirea crizei financiare, în septembrie 2008, presedintele francez a anuntat un plan de salvare în valoare de 360 de milioane de euro, socotit „ineficient” de catre opozitia de stanga si de catre principalele sindicate.  

Sursa: Adevarul, Hotnews

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.