Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Criza economica afecteaza si programul Work and Travel

Recesiunea din Statele Unite ale Americii afecteaza programul dedicat studentilor, Work and Travel. Firmele care intermediaza programul Work and Travel USA pentru studentii din Bucuresti înregistreaza o scadere cu 15% la oferta de slujbe in Statele Unite.

Potrivit unui articol publicat in cotidianul Adevarul, numarul locurilor de munca disponibile pentru studentii romani care doresc sa participe la programul Work and Travel a inregistrat o scadere semnificativa, fata de anul precedent. Directorul de Programe din agentia Zip International, Constantin Dancu, a declarat, ieri, pentru ,,Adevarul”, ca una dintre companiile intermediare din SUA cu care colaboreaza a redus deja posturile cu 10%. Motivul: slujbele din domeniul turismului s-au împutinat, pe fondul scaderii numarului de clienti.

„Sunt mai putine joburi pentru studentii romani în restaurante, baruri sau parcuri de distractie. În urma cu doua saptamani a avut loc o întalnire între coordonatorii de programe Work and Travel si reprezentantii Ambasadei Americii, unde am constatat ca  si numarul studentilor care au aplicat pana în acest moment este cu 25-30% mai mic fata de ianuarie anul trecut”, a declarat ieri, pentru ,,Adevarul”, Gabriel Amaximoaie, coordonator de programe intr-o alta agentie de specialitate.

Specialistii în resurse umane le recomanda tinerilor care doresc sa lucreze în SUA prin acest program sa fie precauti, pentru ca multe dintre firme prefera sa pastreze joburile bune pentru americani. Ei  subliniaza ca în aceasta perioada de criza se remarca tendinta multor tari de a-si promova si sustine propriii cetateni, în detrimentul celor straini, pe fondul somajului în crestere.

Totusi, potrivit specialistilor, angajatii cei mai buni vor fi pastrati, chiar daca nu sunt de aceeasi nationalitate, iar cei mai putin eficienti vor fi înlocuiti. Anul trecut, la nivel national, au plecat prin programul Work and Travel USA nu mai putin de 4.500 de studenti. Totusi, potrivit specialistului, angajatii cei mai buni vor fi pastrati, chiar daca nu sunt de aceeasi nationalitate, iar cei mai putin eficienti vor fi înlocuiti.

Anul trecut, la nivel national, au plecat prin programul Work and Travel USA nu mai putin de 4.500 de studenti. Multi dintre studentii care au obtinut joburi sezoniere în anii trecuti s-au întors acasa cu mii de euro. Cei mai multi bani au facut studentii care au obtinut pe langa salariu si bacsis. Pentru altii însa, experinta jobului în strainatate a fost neplacuta.

 În ceea ce priveste înscrierile pentru programul Work and Travel Grecia, Italia, Marea Britanie, Franta, Canada, nu sunt probleme din cauza crizei.

Sursa: Adevarul

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.