Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
UTC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

MAE solicita Italiei masuri de prevenire a discriminarii la adresa romanilor

Pe fondul intensificarii evenimentelor de natura xenofoba care au drept tinta romanii din Italia, Ministerul Afacerilor Externe si Ambasada Romaniei la Roma au solicitat autoritatilor italiene sa ia masuri de prevenire a discriminarii la adresa romanilor.


Manifestarile denigratoare la adresa romanilor din Italia au luat diferite forme, de la articole in presa italiana si inscriptii rasiste pe ziduri pana la construirea unor grupuri anti-romani in cadrul unor retele sociale online.


Doua astfel de grupuri create pe Facebook de catre italieni au reusit, intr-un interval foarte scurt-numai cateva zile-sa adune 11.100 si 5.800 de membri.
Referitor la atacurile asupra integritatii fizice a cetatenilor romani aflati in Italia, Ambasada Romaniei la Roma a informat ca in doua dintre cazuri, personalul diplomatic a fost contactat direct de catre victimele agresiunilor, pe cand in ceea ce priveste alte trei incidente similare, reprezentatii ambasadei au aflat despre ele prin intermediul presei.


Mai mult, ca urmare a arestarii a patru romani suspectati de comiterea violului de la Guidonia, trei magazine romanesti au fost atacate cu bombe artizanale, iar cinci romani au fost atacati de grupuri de tineri italieni in locuri publice (in baruri, pe strada).


La sfarsitul lunii ianuarie, in noaptea dintre 26 si 27 ianuarie, carabinierii din Roma au arestat sase romani suspectati de comiterea violului din data de 22 ianuarie in provincia Guidonia, a carui victima a fost o tanara de 21 de ani.In acelasi incident, prietenul femeii a fost agresat fizic.
Patru din cele 6 persoane retinute au fost arestate pentru viol si agresiune, iar celelalte doua pentru ca i-au ajutat pe agresori sa fuga.

 

Reactia Ministerului Afacerilor Externe cu privire la valul de xenofobie a luat forma unei solicitari emise ministerului omolog din Italia de a “modera limbajul politic vizavi de comunitatea romaneasca.”
Totodata, atasatii pe Afaceri Interne ai Romaniei au obtinut de la seful Comandamentului de Carabinieri al Provinciei Roma suplimentarea cu 10 oameni a efectivelor de carabinieri detasate la Guidonia si Tivoli Terme.


O alta masura luata de personalul diplomatic al Ambasadei Romaniei la Roma a fost distribuirea de pliante la slujba tinuta in data de 8 februarie la Biserica romaneasca din Tivoli.
In ceea ce priveste romanii aflati in Italia, acestora li s-a cerut sa aiba un comportament adecvat in societate si au fost de asemenea informati in legatura cu numerele de urgenta de la consulate.
 

 

     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.