Ambasada.ro
toate articolele
2
1

Informatii

 
Bucuresti
 
Oslo

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Norvegia

Despre Norvegia

Denumirea: Regatul Norvegiei

Capitala: Oslo

Suprafata: 385.155 km2

Populatie: 4.705.134 (estimativ, in 2006)

Situata in nordul Europei si ocupand partea vestica a Peninsulei Scandinavice, Norvegia are granite cu Suedia, Finlanda si Rusia toate la est si sud-est.

Teritoriul tarii este strabatut de Alpii Scandinavici, munti vechi, in mare parte erodati. Pe alocuri au aspect de platouri, puternic accidentate de vai adanci, si dominate de culmi muntoase cu piscuri inalte  (2469 m -  Galdhopiggen). In sud-vest scad in inaltime si coboara brusc spre vest. Astfel iau nastere tarmurile abrupte si crestate numite fiorduri.

Norvegia este o tara cu economia puternic dezvoltata, bazata pe o industrie diversificata, servicii în transporturi, si comert. Dispune de bogate resurse de subsol (petrol, gaze naturale, minereuri de fier, cupru, zinc, plumb, molibden, pirite) si de un substantial potential hidroenergetic, in baza carora s-a dezvoltat intens electrometalurgia.

Casa regala provine din familia princiara Glucksburg, din regiunea Schleswig-Holstein din Germania. Atributiile regelui Harald V sunt in mare parte ceremoniale, dar el este important ca simbol al unitatii nationale. Desi constitutia din 1814 acorda puteri executive importante regelui, acestea sunt aproape intotdeauna exercitate prin intermediul Consiliului de Stat in numele regelui. Pentru a forma un guvern, mai mult de jumatate (10 din 19 membri) din Consiliului de Stat trebuie sa apartina de Biserica Norvegiei.

Mai multe informatii despre Norvegia puteti gasi aici.

Informatii utile

Moneda:               Coroana norvegiana (NOK)
Prefix telefonie:    
+47
Domeniu internet: .no .sj si .bv
Voltaj:                  220V

Harta regionala

Harta geografica

Articole legislatie
Comentarii & intrebari
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2018 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.