Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
Madrid

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Spania

Despre Spania

Numele oficial: Regatul Spaniei

Capitala: Madrid

Suprafata: 504.030 km²

Populatia: 41.061.274 (estimat 2007) 

Spania este o tara a Uniunii Europene situata in sud-vestul Europei, avand vecini Portugalia, Andorra, Franta,Gibraltarul si Marocul.Se invecineaza la est cu Marea Mediterana (continand Insulele Baleare), la vest cu Oceanul Atlantic, unde se gasesc, pe coasta Africana, Insulele Canare.

Patru limbi importante sunt vorbite in Spania, care sunt limbi oficiale in anumite regiuni: spaniola, catalana, galiciana si basca;exista si alte dialecte vorbite in diferite zone ale tarii:aragoneza si araneza.Religia majoritara este cea romano-catolica, regasindu-se totusi si minoritati protestante si evangheliste importante.

Economia Spaniei ocupa locul 8 in lume si 5 in Europa, turismul aducand un aport considerabil. Spania este a doua cea mai populara tara din punct de vedere turistic din lume, dupa Franta, cu 52 de milioane de vizitatori pe an.

Destinatiile preferate sunt metropolele Madrid si Barcelona, orasele Cordoba, Sevilia, Granada si Malaga in Andaluzia. Spania este preciata si pentru oportunitatile estivale oferite de Valencia, Insulele Canare si Insulele Baleare.

Savoarea meditaraneana a artei culinare spaniole este conferita de retetele deosebite cu fructe de mare si peste proaspat alaturi de vinul de Rioja, cava sau sangria.

Spania se lauda cu multitudinea figurilor marcante de pe scena culturala a lumii din toate timpurile- pictori: Pablo Picasso, Diego Velazquez, Salvador Dali, arhitecti : Antoni Gaudi, Santiago Calatrava, scriitori: Miguel de Cervantes, Arturo Perez-Reverte, Manuel Vazquez Montalban, Jorge Semprun, Federico Garcia Lorca, Felix Lope de Vega, Camilo Jose Cela, Pascual Madoz Ibanez, marii sai cineasti: Luis Bunuel, Pedro Almodovar, Alejandro Amenabar si compozitori : Isaac Albeniz, Manuel de Falla, Enrique Granados, Joaquin Turina.

 

Mai multe informatii despre Spania puteti gasi aici.

Informatii utile

Moneda: Euro (EUR)
Prefix telefonie: +34
Domeniu internet: .es
Voltaj: 220 V

Harta regionala

Harta geografica

Articole legislatie
Comentarii & intrebari
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.