Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
Washington DC

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

SUA

Despre SUA

Denumirea: Statele Unite ale Americii

Capitala: Washington, D.C.

Suprafata: 9,631,420 km²

Populatie: 302,201,000 (estimativ, in 2007)

Statele Unite ale Americii sunt o republica federala compusa din 50 de state, un district federal – Columbia – si 14 teritorii. Intreaga tara este situata aproape in intregime in emisfera vestica. Districtul federal impreuna cu 48 de state continentale se afla in centrul Americii de Nord, intre oceanele Pacific si Atlantic, invecinandu-se la nord cu Canada si la sud cu Mexic. Statul Alaska este situat in nord-vestul continentului, avand granita comuna - la est - cu Canada, in timp ce statul Hawaii este situat in mijlocul oceanului Pacific. Celelalte teritorii ale SUA, numite si “zone insulare” sunt imprastiate prin Oceanul Pacific si prin Caraibe.

Intinzandu-se pe un teritoriu foarte larg, in Statele Unite exista peste 17.000 de specii de flora si fauna, dintre care 5.000 numai in California (“domiciliul” celui mai inalt, masiv si batran copac - peste 3000 de ani - din lume: Sequoiadendron giganteum)

In SUA se gaseste si Grand Canion, cel mai mare canion sapat vreodata de un rau. In peste 6 milioane de ani raul Colorado a reusit sa lase o urma a trecerii lui, lunga de 446 de kilometri, adanca de peste 1.6 kilometri si cu o latime variabila intre 6 si 24 de kilometri.

Din punct de vedere cultural Statele Unite sunt extrem de variate, iar publicul american poate experimenta aproape totul. De la muzica jazz, pana la sculpturi in munti (Muntele Rushmore), sau de la operele lui Mark Twain ori Edgan Allan Poe si pana la filmele de la Hollywood.

Mai multe informatii despre SUA puteti gasi aici.

Informatii utile

Moneda:                Dolar american (USD)
Prefix telefonie:      +1
Domeniu internet:  .us  .gov  .mil  si  .edu
Voltaj:                   110V

Harta regionala SUA

Harta geografica SUA

Articole legislatie
Comentarii & intrebari
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.