Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
Paris

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Franta

Despre Franta

Denumirea: Republica Franceza

Capitala: Paris

Suprafata: 674.843 km² (incluzand toate teritoriile franceze: Guadelupa, Guyana Franceza, Martinica, Mayotte, Noua Caledonie, Polinezia Franceza, Reunion, Saint Pierre si Miquelon, Wallis si Futuna, Bassas da India, Clipperton, Insulele Crozet, Europa, Insulele Glorioase, Juan de Nova, Insulele Kerguelen, Insulele Saint-Paul si Amsterdam, Tromelin, Teritoriul Adélie)

Populatie: 64.102.140 (estimativ, in ianuarie 2007)

Franta este o tara al carei teritoriu se afla situat in partea de vest a Europei si care se invecineaza cu Belgia, Luxemburg, Germania, Elvetia, Italia, Monaco, Andorra, Spania si chair cu Marea Britanie prin intermediul Tunelului Canalului Manecii. Insa teritoriul total al Frantei cuprinde si fostele colonii franceze, astfel invecinandu-se si cu Brazilia, Suriname sau Antilele Olandeze.

Etimologic, “Franta” provine de la numele tribului germanic Franks, care a ocupat nordul Europei dupa caderea Imperiului Roman.

Sistemul International de Unitati, cunoscut si ca Sistemul Metric isi are originea in Franta. De altfel, in Paris se afla si “metrul etalon” – unitatea de masura pentru lungime folosita ca model.

In 1957, alaturi de Germania de Vest, Italia si Benelux, Franta semneaza Tratatul de la Roma, prin care ia fiinta Comunitatea Economica Europeana, ce avea mai tarziu sa devina Uniunea Europeana.

Mai multe informatii despre Franta puteti gasi aici.

Informatii utile

Moneda:                Euro (EUR)
Prefix telefonie:      +33
Domeniu internet:  .fr sau .eu (Franta) si .re .mq .gp .tf .nc .pf .wf .pm .gf .yt (teritorii)
Voltaj:                   220V

Harta regionala

Harta geografica

Articole legislatie
Comentarii & intrebari
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.