Ambasada.ro
toate articolele
2
1

Informatii

 
Bucuresti
 
Ottawa

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Canada

Despre Canada

Numele oficial: Canada

Capitala:
Ottawa

Suprafata: 504.030 km²

Populatia: 41.061.274 (estimat 2007)

Canada este a doua tara ca marime din lume, aflandu-se in nordul continentului America de Nord. La est se afla Oceanul Atlantic, la vest Oceanul Pacific, la nord Oceanul Arctic, iar la sud se invecineaza cu Statele Unite ale Americii.

In Canada exista 34 de grupuri etnice: englezi, francezi, scotieni, irlandezi, germani, italieni, chinezi, ucrainieni, doar 40% din populatie fiind de origine canadiana.

Limbile oficiale in Canada sunt engleza si franceza. 85% din populatia vorbitoare de franceza locuieste in Quebec. Cultura canadiana prezinta numeroase influente franceze, engleze, americane, imprimate de locuitorii sai.

Frunza de artar este un simbol national al Canadei, datand inca din secolul al XVIII-lea, ea fiind prezenta pe steagurile actual si precedent, pe moneda de un cent, si pe stema.

Canada este cunoscuta pentru padurile sale vaste si lanturile de munti intinse, si pentru fauna bogata, cu elani, castori, ursi polari, ursi grizli si numeroase rate si gaste canadiene. Statutul emblematic al castorului in heraldica este legat de faptul ca economia Canadei este bazata pe comertul cu blanuri. Si alte produse derivate din resurse naturale, cum ar fi siropul de artar, sunt strans legate de identitatea nationala a Canadei.

Mai multe informatii despre Canada puteti gasi aici.

Informatii utile

Moneda:              Dolar canadian (CAD)
Prefix telefonie:    +1
Domeniu internet: .ca
Voltaj:                 120 V

Harta regionala

Harta geografica

Articole legislatie
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.