Ambasada.ro
toate articolele
2
1
 
Bucuresti
 
Berlin

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Germania

Despre Germania

Denumirea: Republica Federala Germana

Capitala: Berlin

Suprafata: 357.021 km²

Populatie: 82.314.900 (2003)

Germania este asezata central-vestic in Europa avand ca vecini Olanda, Belgia, Luxemburg, Franta la vest, Elvetia si Austria la sud, Cehia si Polonia la est, si Danemarca la nord. Tot la nord are iesire la Marea Nordului si Marea Baltica.

Este membru fondator al Uniunii Europene si cea mai mare tara ca numar de locuitori din intreaga Uniune. Dupa caderea Zidului Berlinului si reunificarea Germaniei a urmat o perioada de stagnare economica, cauzata de economia inferioara a Republicii Democrate Germane in raport cu cea a Republicii Federale Germane.

Din punct de vedere constitutional Germania este o republica federala democrata. Forma de guvernamant este cea parlamentara, seful guvernului fiind ales de catre parlament si confirmat de catre presedintele statului.

Contributiile germane la cultura mondiala sunt numeroase. Germania a fost locul de nastere al unor renumiti compozitori precum Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach, Johannes Brahms si Richard Wagner; poeti precum Johann Wolfgang von Goethe si Friedrich Schiller; filosofi ca Immanuel Kant, Georg Hegel, Karl Marx sau Friedrich Nietzsche; deasemenea, oameni de stiinta de calibrul lui Albert Einstein sau Max Planck.

Mai multe informatii despre Germania puteti gasi aici.

Informatii utile

Moneda:                Euro (EUR)
Prefix telefonie:      +49
Domeniu internet:  .de sau .eu
Voltaj:                   220V

Harta regionala

Harta geografica

Articole legislatie
Comentarii & intrebari
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.