Ambasada.ro
toate articolele
2
1

Informatii

 
Bucuresti
 
Tel Aviv

Convertor valutar

Suma
Din
In
Modul oferit de Curs.financiar.ro

Newsletter

 

Israel

Despre Israel

Numele oficial: Statul Israel

Capitala: Ierusalim

Suprafata: 20.770 km2

Populatia: 7.150.000 (estimat 2007)

Israelul este un stat aflat in Orientul Mijlociu, invecinat cu Libanul, Siria, Iordania si Egiptul, aflat pe tarmul sud-estic al Marii Mediterane. Populatia sa este majoritar israeliana, pe langa evrei existand un numar considerabil de arabi, crestini si alte minoritati.

In ceea ce priveste religia, 76% din populatie este iudaica, 16% musulmana, 2% crestina, restul fiind reprezentat de druzi si alte minoritati

Cultura israeliana s-a dezvoltat cu mult inaintea fondarii Statului Israel in 1948. Literatura israeliana este scrisa in marea sa majoritate in ebraica, inca de la jumatatea secolului 19 aceasta inregistrand o crestere marcata a utilizarii sale atat ca limba vorbita cat si scrisa. In 1966, premiul Nobel pentru literatura a fost acordat lui Shmuel Yosef Agnon.

Israelul este faimos si datorita orchestrelor clasice, cea mai cunoscuta fiind Orchestra Filarmonica Israeliana aflata sub bagheta marelui dirijor indian Zubin Mehta. Itzhak Perlman si Pinchas Zuckerman sunt doar doi dintre cei mai cunoscuti muzicieni la scara mondiala, nascuti in Israel.

Israelul a castigat de trei ori Concursul Eurovision (1978, 1979, 1998), si a gazduit la randul sau acest eveniment de doua ori.

Mai multe informatii despre Israel puteti gasi aici.

Informatii utile

Moneda:              Shekel nou (NIS)
Prefix telefonie:    +972
Domeniu internet: .il
Voltaj:                 220 V

Harta regionala

Harta geografica

Articole legislatie
Comentarii & intrebari
inapoi
     
 
Ambasada    Ambasade in Romania    Ambasadele Romaniei in lume    Legislatie    Contact    Inox
Copyright © 2006-2019 PrimeSpace www.primespace.ro. Toate drepturile rezervate.